OVER

Leontine Hoogeweegen

Inspireren, daar draait het me om.

Na mijn opleiding tot geschiedenisdocent studeerde ik af als docent drama en regie op de toneelschool (HKU). Als regisseuse wilde ik mensen spiegelen, bewegen en in gesprek brengen. Als dramadocent nodigde ik deelnemers uit hun verhalen vorm en betekenis te geven. Zo ontdekte ik dat ieder zijn eigen wijsheid in zich draagt en dat vertelkunst en persoonlijke groei hand in hand gaan.

Wat betekent het om mens te zijn, vroeg ik me af. Kan je hier zelf vorm aan geven? Ik studeerde Gestalttherapie en als trainer storytelling begeleidde ik individuen en teams in het vertellen en schrijven van pakkende anekdotes en fictieve verhalen en het inspirerend presenteren van de eigen visie, ideeën en diensten. Steeds weer merkte ik hoe vormgeven aan je verhalen organisch leidt tot nieuwe inzichten, meer helderheid en verbinding met anderen.

8 jaar geleden begon ik naast mijn trainingswerk dagelijks te tekenen. Ik heb altijd getekend, maar nu had ik het (of had het me) compleet te pakken. En nog steeds! Ik ga graag de straat op, musea in en schilder wat me raakt; de mens in zijn/haar omgeving, ontroerende interactie, grappige lichaamstaal. Overal zijn verhalen.

Kort nadat ik mijn tekeningen begon te delen, kreeg ik mijn eerste illustratieopdrachten. Ik illustreerde blogs, artikelen, flyers, kaartjes, posters en websites. Zo help ik mensen opnieuw om hun verhalen te vertellen. Nu door het woord te versterken met beeld. Ook schilder ik familieportretten waarin ik de dynamiek van een gezin in de eigen omgeving vang.

Ik ben zo enthousiast over de mogelijkheden van tekenen en schilderen, dat ik me hier inmiddels volledig op richt. Papier en scherm zijn mijn podia!


Lees hier Reacties van opdrachtgevers

Benieuwd naar meer werk? Kijk dan op mijn portfolio-pagina.

Leontine Hoogeweegen

Opdrachtgevers:

Amaranth Feuth
BLAFwerk
Clarke & Esser
Dans je leven
De Mens Werkt Groep
En plein public
Erfgoedhuis Zuid-Holland
PGOsupport
School’s cool Amsterdam
Stichting Malkander
Thuishulp Rotterdam
Van Nature Coaching
Vebego
Veiligheidsregio Haaglanden 
Vrije Universiteit Amsterdam
Zorgdragers